Keresés ebben a blogban

2011. október 3., hétfő

Állatok Világnapja - Felvonulás

Vasárnap felvonultunk. Én még sosem vettem részt ilyesmin, de most úgy éreztem ott a helyünk, és szerencsére ebben a férjem is partner volt. Lilikének pedig nem volt sok választása.. :P Ettől függetlenül azt hiszem ő is jól érezte magát, és a nap végén még vásárfiát is kapott. De ne rohanjunk így előre!

Szóval Állatok Világnapja.
Minden évben október 4-én van, Ferenc napján, tisztelegve ezzel Assisi Szent Ferenc előtt, aki 1228 óta hivatalosan szent, 1931 óta pedig a környezetvédők védőszentje is. Idén e nap keddre esik, így előző hétvégére időzítették a rendezvényeket.
A Baziliától a Hősök teréig tartó felvonulást a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség szervezte, és ők hívták meg a különböző állatvédő szervezeteket is, hogy együtt képviseljék az állatok jogait és egységesen lépjenek fel az állatokat megillető emberséges bánásmód mellett.
Mi a Futrinka utca zászlaja alá álltunk be, mégiscsak egy vizsla keverékünk van. 
Forrás: http://vizslanaplo.blogspot.com/

Sajnos a szervezésbe némi hiba csúszott, ezért egy nappal a felvonulás előtt kiderült, maratoni futóversenyt (is) szerveztek ugyanabban az időpontban és útvonalon. Így délelőtt 10 óra helyett, 11 óra után indult el a menet.
Sokan voltunk, kutyák, macskák, görények, egy láma, egy csacsi és láttam lovat is a menetben.
Legelől született vak emberek mentek a kutyáikkal (az egyik nőnek kisbabája is volt, ráköttve a mellkasára, megható látvány volt), utánuk egy mozgáskorlátozott bácsi a botjaival.

Forrás: A Vigyél Haza Alapítvány FB oldala

Emiatt kicsit lassan mentünk, de az egy órás, hiábavaló várakozás megtörte Lilikét (már nagyon kísérletet sem tettünk arra, hogy lecsendesítsük, egyértelmű volt, hogy a várakozás miatt nyivákol folyamatosan), és nagyon ügyesen sétálta végig az utat. (A fotó bal szélén egy picit mi is látszunk, szegény férjemet viszont pont kitakarja a fa. :) )

Szerk: Azóta találtam egy videót, amiben szintén feltűnünk egy pillanatra. (1:22) :)

A terv az volt, hogy a Hősök terére érve megemlékezést tartunk az idei Nemzeti Vágtán tragikus balesetet szenvedett lovakról, de az odaérkezésünk után kicsit gazdátlanná vált az esmény, nem tudtuk mi fog történni, így inkább tekintettel Lili földig lógó nyelvére, megkezdtük az önálló vasárnapi családi programunkat. (Lélekben persze megemlékeztünk mi is a szerencsétlenül járt pacikról, a Nemzeti Vágtát pedig a jövőben is kerülni fogjuk, mert ostoba és felesleges "cirkusz kell a népnek" típusú rendezvénynek tartjuk!)
Kezdésnek beugrottunk a Kertembe és megajándékoztuk magunkat egy laza kis fröcsivel, Lilke pedig friss vizet kapott.
Utána a Király domb árnyékos tövében üldögélve, labdáztunk a Lilivel, beszélgettünk, iszogattunk, és élveztük a nyári meleget.
Kb. egy óra üldögélés után kitaláltuk, hogy beugrunk a Fressnapf-ba, úgyis kell kaja a Lilinek, és ha már ott vagyunk, veszünk neki hámot, régóta aktuális. (Autóban utazáshoz, kiránduláshoz elengedhetetlen és biztonságosabb, mint a nyakörv!)
Ma, képkeresés közben láttam, hogy webáruházban feléért is megvehettük volna, de mégis jobb, hogy előtte rápróbáltuk a Lilire, mert életemben nem gondoltam volna, hogy az én kis Gilinyómra XL-es méret kell! OMG!
A hám mellé kapott egy szupercuki és gyönyörű csajos pórázt, ami le volt értékelve, így negyed annyiba került, mint eredetileg. Viszont így kellett vennünk egy új nyakörvet is, mert a barna-rózsaszín póráz nem megy a fekete-cseresznyéshez. :P (És a saját kontómra, mert a férjem itt már fogta a fejét, csináltatni fogok neki egy másik, rózsaszín, pillangós bilétát is, így lesz egy váltás outfit-je a Lilinek. Ami, tekintve a férjem 100 darabos hawaii inggyűjteményét, cseppet sem túlzás!)
Ezeken kívűl még vettünk egy bőrhurkát a közös húzgálós játékhoz (azt olvastam, hogy ha rendben a sorrend a kutya és a gazdája között, akkor lehet vele ilyet játszani) és 15 kg kutyatápot.
Vidáman mentünk haza, igaz az eredetileg tervezett max 3 órás DÉLELŐTTI program helyett, jócskán benne jártunk már a délutánban.
A fejem felett sűrű sötét felhőkben gyülekeznek/gyülekeztek a szakdolgozat megírásával kapcsolatos sötét felhők, de a vasárnap délutánt/estét rászánva, végre belekezdtem. Lehet szurkolni! (De ne kérdezgessétek hogy állok, mert az frusztrál.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése