Keresés ebben a blogban

2011. október 6., csütörtök

Ideiglenes befogadás

Szerintem ez egy remek kezdeményezés, bajbajutott állatokon segíteni, ráadásul duplán, hisz a gyepin, vagy menhelyen felszabadult helyre tíz másik, kóbor állat jut. (Ha nem több...)
Az ideiglenes kutya/macska pedig addig is, családban, szeretetteli környezetben élhet. A lehető legjobb alternatíva a menhellyel szemben.

De ez komoly feladat! És nagy felelősséggel jár.
Sokszor beteg, utókezelésben résztvevő, műtétre váró, szocializálatlan, elvadult, extrém módon félénk vagy csak "simán" neveletlen állatot kell befogadni. Mert nincs más esélye!
És akkor elkezdődik az összeszokás. Van mikor megy minden mint a karikacsapás, de van mikor küzdeni kell, és az embernek kell bizonyítania, hogy a lelkileg (is) megnyomorodott állat, újra bízni tudjon, és elfogadja a segítséget. Így viszont dupla esélyt kap, ugyanis ideiglenesből, a családi szocializáció miatt, könnyebben lehet örökbe adni.
Ám az örökbeadásig sokszor hosszú az út..
Van, hogy hónapokig van az embernél egy befogadott, általában hányattatott sorsú állat, akit szeret, akiről gondoskodik, akivel megosztja a hétköznapjait.
Aztán egyszercsak jön a telefon: "Van végleges Gazdi!". Juhééé!
És akkor el kell búcsúzni, el kell engedni a védencet. Aki lehet nem fogja érteni, hogy az eddig biztonságot és meleg otthont nyújtó kétlábú, most miért viszi el idegenekhez? És miért hagyja ott? És most mi lesz?
Megint egy kicsit csalódik, a befogadónak pedig folyamatosan emlékeztetnie kell magát arra, hogy ez így lesz a legjobb. Így tud a lehető legtöbbet segíteni. Mert így két másik állat jut újabb esélyekhez!
A védence pedig hamar rájön majd, hogy jó helyre került, hogy ott szeretni fogják, hogy onnan neki már nem kell tovább mennie, mert megérkezett a végleges otthonába. Az ideiglenes gazdi képe egyre halványul majd az emlékezetében, és az új, végleges gazdi tölti majd be a szívét.

Minden gazdátlan és kóbor állatnak azt kívánom, hogy sikerrel találja meg a végleges, szerető családját! A keresésben pedig mi is szeretnénk szerepet vállalni, naná, hogy ideiglenes befogadóként. :D
A nehézségek ellenére is. Aztán meglátjuk, remélem alkalmasak leszünk erre a szerepre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése