Keresés ebben a blogban

2012. január 31., kedd

Kutyasitting

Hétvégén az egyik legjobb barátaink, Bazi nevű kutyusára vigyáztunk. Bazi egy imádnivaló csöves kutya (a gazdái pont ilyet szerettek volna) és mellé valami égedelem! (Abban nem vagyok biztos, hogy ezt is szerették e volna, de így alakult.) Minden percben valami rosszaságon töri a fejét. Persze a kutya sem hülye, csak kutya, pontosan tudja, mivel lehet a mancsai köré csavarni a gazdijait, és nem is retten vissza attól, hogy használja a kis eszköztárát.. :P
De nálunk ugye szigorúság van, és három, nála nagyobb befolyással bíró nőszemély. Jah igen, mert Bazi ivartalan kan. Zorcsi miatt hozzánk nem sok vendég kutya szokott jönni, de Bazi kiskorától állandó vendég nálunk, ezért Zorával is jóban vannak. Ha viszont megérkezik a kis Kócos, a három nőszemély azonnal szétbonthatatlan egységbe kovácsolódik, és együtt üldözik a kiskirályt. Aki ezt hozzáteszem, élvezi. Legalábbis nem ellenkezik, sőt ha 1 percre leáll a buli, akkor már megy és keresi a bajt. J
A legcukibb amúgy Blanka volt. Hamar felmérte, hogy a Kócosnál még ő is feljebb áll a ranglétrán, és ezt bizony ki is használta. Folyamatosan a Bazit egrecíroztatta, és látszott a viselkedésén, hogy biztos, ami biztos alapon, elleenőrzése alatt tartja. Pl. ülnek a bejárati ajtónk előtt, Bazi akarna lemenni a lépcsőn, de Blanka nem hagyta. Semmi különösebb oka nem volt rá, csak terrorizálta egy kicsit a kisebbet. És Bazi ezt tudomásul is vette. J Olyan édesek voltak.
Ez a nagy arcoskodás persze hamar elmúlt, és a közös séta során (ahová a barátnőmék és Idyke is velünk tartott) új egységbe kovácsolódott a falka. Bazinak pedig eszébe sem jutott elszaladni, nagyon rendesen viselkedett, pedig még jutifalatot sem kapott.
Estére olyannyira egymásra talált Blanka és Bazi, hogy éjszaka egy szemhunyásnyit sem aludtak. Többször rájuk néztem az éjszaka folyamán (volt, hogy a Lilit kellett betakargatni, mert nyivákolt) de egyik sem volt a helyén, kint randalíroztak a kertben. Már a Zora is rájuk unt, ő is békésen szuszogott a helyén, Liliről nem is beszélve, ezek ketten meg ki tudja mit műveltek?
Az biztos, hogy vmi rettenetesen fárasztót, ugyanis mikor a gazdák hazavitték a roszcsontot, onnantól kezdve csak aludt. J Legalább nem maradt ereje rosszalkodni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése