Keresés ebben a blogban

2012. február 17., péntek

Népsziget képekben

Régóta szeretnénk már kutyasuliba vinni Lilit, de valami mindig közbejött. Ráadásul eddig a Cerberos Kutyaiskola felé hajlottunk, hiszen oda jártunk oviba is, és elégedettek voltunk, de egy ideje a klikkerezés gondolata hoz lázba, ezért egyre inkább a Népszigeti Kutyaiskola felé tendálunk.
Aztán mivel Blanka is itt van, elgondolkoztunk azon is, hogy talán nem ártana, ha mindkettővel járnánk.
Telefonálgattam párat, és a meséléseim alapján a népszigetesek javasoltak nekünk egy szocializációs órát Blankával, ahol kideríthettük, hogy alkalmas e Blanka arra, hogy 12-3 idegen kutyával alapfokú képzésben részesüljön.
Vasárnap el is mentünk a Népszigetre, találkoztunk egy Marcsi nevű oktatóval, aki folyamatosan szemmel tartotta Blankát, és az összes felmerülő kérdésünkre válaszolt. Néhány tanácsot is adott, és egy gyorstalpaló keretén belül a klikker használatát is megmutatta. (Később úgy döntöttünk a férjjel, hogy a tanfolyam megkezdéséig nem kísérletezünk, nehogy "elrontsuk" a kutyákat.)
Blankáról kiderült, hogy alkalmas a csoport munkára, mert nem fél, csak néha kicsit bizonytalan, ilyenkor pedig nagy a szája, de ettől függetlenül nincsenek vele komoly bajok.
Fő tanácsként azzal bocsátott utunkra Marcsi, hogy ha elkezdjük a tanfolyamot, akkor próbáljuk úgy összehozni, hogy a kutyák külön csoportba kerüljenek, és ha lehet az óráik se egyszerre legyenek, ha ugyanis folyamatosan egymásra figyelnek, akkor nehezebb dolgozni velük.
Azt is javasolta, hogy ha tehetjük, akkor egy ideig külön menjünk sétálni az ebekkel, Blanka ugyanis túlságosan a Lilire figyel, és az önálló identitása nem igazán alakult ki. Ezt azóta próbáljuk tartani, de nem egyszerű..
A foglalkozás végén Chili is csatlakozott hozzánk, elhozta Indyt és Lilit is, így az óra után egy hatalmasat sétáltunk a hófödte szigeten. :)

A kutyák nézelődtek..



..vagy ölték egymást.


És ez ment egész délelőtt!







"Haaagyd már békén!"

"Uppps, most le lettem szídva."


"Anyuuuuuu!"

Szuper délelőtt volt! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése