Keresés ebben a blogban

2012. május 7., hétfő

Éljen a munka ünnepe, avagy egy tökéletes hosszúhétvége

A május 1-i hosszú hétvégét a Káli túrával kezdtük, ami idén is szuper jó volt! Igaz a kismamákra, és kisgyerekes családokra tekintettel csak a 15 km-es túraszakaszra mentünk, azt is hosszú pihenőkkel meg-megszakítva, így inkább egy kényelmes séta volt, mint túra, mégis szuper jól éreztük magunkat.
Az idei év legmelegebb hétvégéjét sikerült kifognunk, picit meg is pirult a nyakunk és a vállunk. De végre nem vagyok hypo reklám. :D Lilikének viszont sok volt ez a hirtelen jött kánikula, így amilyen gyakran lehetett, bevizeztük a bundáját. Meggyőződésem, hogy ez jó neki, mégse szereti.. :P

A jó idő, a jó társaság, és a remek program mellett, történt még valami, ami megkoronázta a hétvégét. Találkoztunk Blankával és az új kis családjával. :)
Szívmelengető volt látni, ahogy örültek egymásnak Lilivel, és az is, hogy nekünk is mennyire örült és hízelgett. :) Blanka alapvetően jól nevelt, a gazdik nagyon igyekeznek, és ügyesen is csinálják, Blanka már őket tekinti a gazdijainak, de mégis, sztem egy kicsit el van kapatva a kisasszony.. :P
Sebaj, ez már nem a mi gondunk (és különben sem csak úgy lehet kutyát nevelni, ahogy szerintem jó, úgyhogy fejlődik az elfogadó énem! :) ), és a lényeg, hogy az új családjával gördülékenyen telnek a héköznapok. :) Már a chip átírása is megtörtént, így Blanka teljes értékű családtaggá vált.
Minden jó, ha a vége jó! :D

A hétvége másik felét Gödön töltöttük és a kisebbik nővéremék kerti partyt tartottak. Grilleztünk, iszogattunk és szuperül éreztük magunkat. A kutyák is elvoltak, bár az új családtag Lara, és a másik nővéremék Bertije még nem kötöttek életreszóló barátságot. Ennek leginkább az az oka, hogy apu túlságosan aggódik az ő "kiskutyájának" a lelkivilágáért, és nem hagyja hogy egymás közt, kutyamódon rendezzék le a ki a főnök játszmát. De majd ez is alakul.
Másnap, vagyis május 1-én, lementünk a Dunára, családostul, kutyástul és egy hatalmasat sétáltunk. :) Levezetésként pedig ittak a fiúk egy sört, mi pedig anyuval hekkeztünk. :)

A Lilike kipróbálta a vizet is, úszott nagyokat a bedobott faágak után. :)

A Lara és a Maja pedig kintről szasszerolták, és mikor már elérhető közelségbe szállította Lili a faágakat, akkor jól elvették tőle. :)

"Hélóóóó anyukám, az az én botom!"

"Maja, megvan a szajré, futááááás!"



Ezt "megbosszulandó" partraszállást követően óriási rohangálást tartottak és csak úgy cikáztak az aljnövényzetben.
Az egyik partszakaszon, elég meredek partleszakadások vannak, amit Lili és Maja, simán, egy elegáns ugrással vettek, szinte úszva a levegőben. Lara pedig ugrott utánuk, valószínűleg önkép zavara van, és nem mérte fel, hogy az ő 40 kg-os teste nem fog olyan elegánsan úszni a levegőben, így szegényem orral landolt, és utána inkább nem is próbálkozott többet a nagy ugrással. Kívűlről mindez rém vicces volt. :D

Kedden dél körül jöttünk haza, és vasárnapi hangulatban végiglustálkodtuk a nap hátralevő részét. Szuper hétvége volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése